Бал: жүктілік кезіндегі пайдасы немесе зияны?
Адам денсаулығын жақсарту үшін дәстүрлі медицинада көптеген заттар қолданылады. Ара балшырыны - бұл дәстүрлі медицинада қолданылатын көшбасшы. Ғалымдар барлық сипаттамаларды атай алмайды, бірақ бұл ағзаға пайдалы. Вирустар мен бактериялармен күресуге жауап беретін иммунитетті жоғарылатады. Ол тұмау кезінде қалпына келу үшін қолданылады. Ара шаруашылығы өнімдері жағдайды жақсартуға көмектеседі, сонымен қатар көру қабілетіне әсер етеді. Табиғи балшырындар қымбат. Жасанды түрлеріне ұрынбау үшін оны омарташылардан сатып алыңыз. Жасанды бал қанттың көп мөлшерінен тұрады, оның пайдалы қасиеттері жоқ. Жүкті әйелдер тәтті өнімдерге қауіппен қарайтыны анық. Ол жүкті әйелдерге қалай әсер етеді?
Жүктілік кезіндегі бал
Жүкті әйелдердің денсаулығы үшін аралардың шырыны пайдалы. Бұл сізге дәстүрлі дәрі-дәрмектерді алмастыруға мүмкіндік береді. Дәрі-дәрмектердің жүкті әйелдер үшін қарсы көрсетілімдері бар, өйткені олар баланың денсаулығына кері әсер етеді. Ара шаруашылығы табиғи және пайдалы. Бұл әйелдер денсаулығы мен қанайналымына пайдалы болады. Токсикоз жүкті әйелдерді әбден мазалайды. Әйелдер үнемі жүрек айнуынан құтылудың жолын іздейді. Аралардың балшырыны жүрек айнуы мен құсуды тоқтатуға көмектеседі. Бала туылғаннан кейін тегіс және әдемі теріге қол жеткізу үшін омарташылық өнімді терінің созылу белгілері бар аймағына жағыңыз. Бал өнімдерін де пайдалануға болады.
Қарсы көрсетілімдері
- Бал шырындары аллергиялық реакция тудырады, сондықтан мүмкін болатын аллергендер туралы біліңіз. Аллергияның алдын алу үшін жұмсақ сұрыптарын таңдаңыз. Бұл жүкті әйел мен баланың денсаулығын сақтауға көмектеседі.
- Егер сізде диабет немесе артық салмақ болса, балды қабылдау алдында дәрігеріңізден кеңес алыңыз.
- Туберкулез және жүрек-қантамыр жүйелерінің аурулары кезінде бал пайдаланбаңыз. Тәтті зат жүрек пен өкпе мәселелерін ушықтырады. Пайдалы болуы үшін жейтін тәттінің мөлшерін бақылаңыз.
Үш ас қасық - дені сау жүкті әйелдер үшін дұрыс мөлшер болып табылады. Егер жүкті әйелге қарсы көрсетілім болмаса, ағзаны пайдалы заттармен және микроэлементтермен қанықтыру үшін күн сайын тек ара шырынын пайдаланыңыз. Қара сұрыптары жүкті әйелдер үшін тиімді болады.
Ара балын қыздырмаңыз. Қырық градустан жоғары температура дәрумендер мен минералды заттарға зиян келтіреді, сондықтан жағымды дәмі ғана қалады. Салқын немесе бөлме температурасы ең тиімді. Ара тәттісі оны банкадан тікелей жесе дәмдірек болады. Оны сүтпен немесе ыстық сусынмен ішуге болады. Сүтке қосылған тәтті бал - бұл жөтелмен, ыстық көтерілумен күресуге, психикалық жағдайды жақсартуға және тыныш ұйықтауға көмектеседі. Бал қосылған қара шалғам - бұл тамақ ауруларын емдеудің тиімді құралы. Тәттіні шамадан тыс тұтыну ешқандай нәтиже бермейді, сіз мөлшерді білуіңіз керек. Бал қолданғаннан кейін теріңізді бақылаңыз. Егер бөртпелер немесе қышу сезімі байқалса, балды қолдануды тоқтатыңыз, себебі бұл аллергиялық реакцияның негізгі белгілері. Дәрігерге хабарласу нақты себепті анықтауға көмектеседі.
Аллергия болмаса, бет пен шаш терісін жақсарту үшін бал өнімдерінен маскалар жасаңыз. Болашақ ана нәресте күту кезінде де өзінің сыртқы келбетін табиғи өнімдермен әдемі ете алады. Бал - терінің түсін жақсартып, сергітетін, келбетін жақсартатын жұмсақ скраб. Пайдаланылған балдың мөлшерін бақылау мүмкіндігі кезінде оны пайдалы сипаттамаларына байланысты қабылдау керек. Бұл жүктілікті жеңілдетуге және бала күту кезеңін әдемі өткізуге көмектеседі.